Het eco-TL systeem

Elektromagnetische ballasts worden vaak gebruikt in TL-verlichting.
Het grote nadeel hiervan is dat een magnetischeballast zelf heel veel energie vraagt.
Daarom hebben verschillende grote fabrikanten (Philips, Osram, GE) gedurende het laatste decennium een veel efficiƫntere ballast ontwikkeld, de elektronische ballast. Deze kan het energieverbruik tot 40% verminderen.


Probleem
Alhoewel deze technologie zeer veelbelovend klinkt, is er een probleem: de installatie. De elektromagnetische ballast zit in de verlichtingsarmatuur die aan het plafond vastzit, en deze zou dus vervangen moeten worden door de nieuwe ballast. Hierdoor is de investering zeer groot, omdat alle armaturen vervangen of omgebouwd moeten worden.

Oplossing
De eco-TL is een elektronische ballast speciaal ontworpen om te passen in de bestaande verlichtingsarmatuur. Daardoor is het niet nodig om de oude armatuur en magnetische ballast te verwijderen, de eco-TL overbrugt deze automatisch. Hierdoor biedt de eco-TL u de voordelen van de energiezuinige elektronische ballast, zonder de hoge installatiekosten, doordat u uw oude armatuur kan blijven gebruiken. Dit zorgt voor een zeer korte terugverdientijd.

Verbetering
De eco-TL wordt geleverd met de betere TL5 lampen, zodat uw omgeving optimaal verlicht wordt. Dit licht is comfortabeler en meer helder, en verliest ook veel minder aan helderheid gedurende zijn levensduur dan de T8 lampen. Ook vraagt de T5 lamp minder onderhoud omdat deze lampen een levensduur hebben die meer dan 200% langer is dan de T8 lamp, met ±24.000 branduren (±7 jaar) in combinatie met de de eco-TL elektronische ballast. En als de lamp dan toch defect raakt kan hij eenvoudig vervangen worden met de T5 lamp, die makkelijk verkrijgbaar is.